Chceme-li vychovávat děti, budujme s nimi blízké vztahy – akce Karviná

Srdečně zveme pěstounské rodiny na vzdělávací akci Chceme-li vychovávat děti, budujme s nimi blízké vztahy“, která se uskuteční dne 05. 05. 2018, od 15:00 hod do 18:00 hod. Místo konání: Krajské středisko volného času Juventus, Karviná, p. o., U Bažantice 1794, Karviná – Nové Město. 

Být si s někým opravdu blízký vyžaduje mnoho energie a úsilí. Budovat blízké vztahy bývá značně náročnější právě v situacích, kdy se jedná o děti přijaté, které si často sebou nesou zážitky z minulosti, které je ovlivňují v tom, jak blízko si náhradního rodiče dokáží pustit a kolik úsilí a energie to náhradního rodiče stojí a také samotné dítě.

Rádi bychom prostřednictvím této vzdělávací akce dali prostor  náhradní rodičům a samotným dětem k tomu, aby společně aktivně strávili čas a zažili pozitivní chvíle, které jejich vztahy posílí. Dalším cílem této vzdělávací akce je také podpořit relaxační a regenerační funkci rodiny, aby i nadále měli náhradní rodiče energii pracovat na prohlubování vztahu s dítětem a věnovat této oblasti dostatečnou pozornost.  

Vstup dětí je možný pouze s doprovodem dospělé osoby. Děkujeme za pochopení a prosíme o předběžné nahlášení účasti z důvodu omezené kapacity účastníků svým klíčovým pracovnicím.

Tato vzdělávací akce se koná za finanční podpory Nadace ČEZ.    

Akce proběhne v rámci mezinárodního dne rodiny.

Těší se na Vás Tým Rodinné a manželské poradny Karviná.

 

Zpráva: Radka Švejnohová